Over ons

In het jaar 1963 begon Tien van Tienen voor kwaliteitsbrander en theehandelaar Simon Lévelt te werken. Sindsdien zijn koffie en thee voor de familie van Tienen onafscheidelijk. De ervaring die Tien heeft opgedaan in combinatie met zijn passie voor koffie en thee, vormen de oorsprong voor tientime.

De versheid en kwaliteit van onze 100% biologische theeën en ingrediënten - zoals heerlijke kruiden of fruitsoorten - zorgen voor ware smaakexplosies!

 
Alle theeën in ons assortiment zijn met de hand geplukt en verwerkt op traditionele methoden. Van de hand geplukte bladeren tot het wokken en rollen van de thee. Hierdoor wordt de celstructuur van het jonge theeblad zoveel mogelijk geopend zonder het blad te breken. Door gebruik te maken van deze eeuwenoude methode komen de mooiste smaken en geuren naar boven. Dit proces proef je terug in de kwaliteitsthee van tientime.  
Zorg voor mens en milieu speelt een belangrijke rol bij de selectie van onze theeën. Onze thee wordt daarom zoveel mogelijk rechtstreeks ingekocht op de plantages. De theeplantages kunnen hierbij rekenen op eerlijke handelsprijzen. Naast deze handelsprijzen hechten wij waarde aan biologische teelt van onze thee. Niet alleen omdat de aarde minder wordt belast, maar ook omdat je dit proeft in onze thee. Door te kiezen voor biologische producten kies je voor producten zoals de natuur ze bedoeld heeft. Met de beste garantie voor het behoud van een rijke variëteit aan smaken.
Wat houdt biologische thee eigenlijk in? Een biologische thee moet voldoen aan dezelfde eisen als andere biologische landbouwproducten. Bij biologische landbouw mogen geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt. Er wordt alleen gebruik gemaakt van organische compost van koemest, boombladeren en ander organisch restafval, waarmee ziekten en insecten op natuurlijke wijze worden bestreden. De theeën van tientime voldoen aan de nieuwste biologische wetgeving op gebied van thee van 2022.