Rooibos

Een milde en gemakkelijke Zuid-Afrikaanse volksdrank.

In Zuid-Afrika wordt rooibos al duizenden jaren door de lokale bevolking gebruikt tegen allerlei huidproblemen. Sinds circa 1930 wordt de rooibos plant pas gekweekt voor de productie van thee. De bladeren worden met de hand geplukt, gestampt en in de zon gelegd voor het oxidatieproces. Pas in de laatste fase krijgt rooibos haar mooie roodbruine kleur. Rooibos is een kruidenthee die in tegenstelling tot echte thee geen cafeïne en bijna geen tannine bevat.

bestellen

Meer informatie

In het jaar 1963 begon Tien van Tienen voor kwaliteitsbrander en theehandelaar Simon Lévelt te werken. Sindsdien zijn koffie en thee voor de familie van Tienen onafscheidelijk. De ervaring die Tien heeft opgedaan in combinatie met zijn passie voor koffie en thee, vormen de oorsprong voor tientime.

De versheid en kwaliteit van onze 100% biologische theeën en ingrediënten - zoals heerlijke kruiden of fruitsoorten - zorgen voor een ware smaakexplosies!

 
Cafeïne:
Deze thee is cafeïnevrij
Ingrediënten:
Biologische rooibos

Zetadvies

Voor de lekkerste kop thee breng je eerst vers water aan de kook en laat je deze even doorkoken. Wil je de lekkerste thee zetten, gebruik dan bron- of gefilterd water. Als je bron- of gefilterd water gebruikt samen met de meest verse theeën is de smaaksensatie het grootst!

Voor de Rooibos is de gewenste watertemperatuur 100 graden, laat het zakje 5 minuten trekken voor een optimale smaakbeleving.

Roer de thee even door en geniet!