Yen Bai Green

Heerlijke zachte groene thee uit de regio Yen Bai, Vietnam.

De provincie Yen Bai in Vietnam is niet de meest bekende theeproducent maar wel de leverancier van deze heerlijke zachte groene thee. De fijnproevers zullen hier subtiele tonen van tropisch fruit uithalen. Groene thee wordt geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant onmiddellijk na de oogst te behandelen met stoom, hierdoor blijft de kleur van de jonge theebladeren groen. Vervolgens worden de bladeren gerold en geplet en bij een lage temperatuur gedroogd.

bestellen

Meer informatie

In het jaar 1963 begon Tien van Tienen voor kwaliteitsbrander en theehandelaar Simon Lévelt te werken. Sindsdien zijn koffie en thee voor de familie van Tienen onafscheidelijk. De ervaring die Tien heeft opgedaan in combinatie met zijn passie voor koffie en thee, vormen de oorsprong voor tientime.

De versheid en kwaliteit van onze 100% biologische theeën en ingrediënten - zoals heerlijke kruiden of fruitsoorten - zorgen voor een ware smaakexplosies!

 
Cafeïne:
Deze thee bevat cafeïne
Ingrediënten:
Biologische groene thee

Zetadvies

Voor de lekkerste kop thee breng je eerst vers water aan de kook en laat je deze even doorkoken. Wil je de lekkerste thee zetten, gebruik dan bron- of gefilterd water. Als je bron- of gefilterd water gebruikt samen met de meest verse theeën is de smaaksensatie het grootst!

Voor de Yen Bai Green is de gewenste watertemperatuur 70 graden, laat het zakje 4 minuten trekken voor een optimale smaakbeleving.

Roer de thee even door en geniet!